Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Ce este o Mercerie? - o scurta istorie a unei îndeletniciri stravechi.

Chiar dacă trec aproape neobservate, fără articolele de mercerie vestimentația noastră ar avea extrem de mult de suferit.

 

Cuprins:

1. Ce este o mercerie
2. O scurtă istorie a merceriei
3. Meseria de mercier

 

Ce este o mercerie

 

Merceria desemnează totalul articolelor consumabile și uneltelor care servesc la cusut și la confecționarea de îmbrăcăminte sau de accesorii vestimentare: ață, ace de cusut sau de tricotat, nasturi, panglici, șnururi, dantelefoarfece, etc. Prin extensie, cuvântul mercerie se referă la magazine specializate în comerțul cu aceste mărfuri, care și-au extins progresiv gama la cuțite, articole din metal, bijuterii, ornamente, piese de mobilier, piele, țesături etc.

 

Apărute pentru prima dată în secolul al XII-lea, magazinele de mercerie vindeau inițial un set restrâns de articole care serveau la coaserea și realizarea hainelor și a ornamentelor vestimentare.

Principalele articole vândute erau ace, ață și articole de pasmanterie și croitorie (cordoane, dantelării, nasturi, capse, cretă), adică consumabile pentru cusut și brodat.

 

Odată cu apariția giganților comerciali, magazinele de mercerie au fost treptat înlocuite în secolul al XIX-lea de raioanele de mercerie ale supermarketurilor. În prezent mai există foarte puține magazine de mercerie, în special sub forma raioanelor de mercerie din marile magazine.
În ultimii ani dezvoltarea tehnologică a făcut posibilă apariția merceriilor on-line, îmbunătățind astfel posibilitatea de alegere a articolelor de mercerie, putând fi găsite tot soiul de articole pentru tricotat sau pentru activități manuale creative la un click distanță (exemple ar fi emidale.ro, mercerie-az.ro, etc).

 

O scurtă istorie a merceriei

 

Mercerie este un cuvânt care provine din „merx”, cuvânt latinesc ce înseamnă marfă.


În Evul Mediu, meseria de mercier era una dintre cele șapte meserii majore, practicanții ei comercializând bunuri produse de către alți meșteri locali sau importate. Expresia uzitată în epocă era: „Merciers, marchands de tout, faiseurs de rien” („Mercieri, negustori cu de toate, producători de nimic”).

 

Din secolul XIII, mercerii au început să producă bunuri focusâdu-se pe broderii, haine cusute cu fir de aur și diverse alte textile prețioase.

 

În secolul al XIX-lea, înainte de apariția haute couture și a marilor creatori de modă, mercierul vindea țesături și stofe pentru clienții săi; aceste țesuturi erau realizate de croitori după indicațiile clientului.

 

Meseria de mercier

 

Meseria de mercier a aparut în Franța, in secolul XII.

Termenul de mercier folosit pentru comercianții de țesături (de la francezul mercier - ce desemna un comerciant care importa mărfuri din Orient) este acum în mare parte învechit.

Mercierii au fost anterior comercianți care s-au ocupat de stofe și țesături, de obicei prețioase, care nu erau produse local. Ocupațiile conexe includ vânzătoare, comercianți de țesături, în timp ce meseria de croitor se referă istoric la cineva care producea haine, adesea în cadrul domestic.

 

Un mercier era un negustor care făcea parte din breasla mercerilor (cu meșterii și ucenicii săi), care până în 1597 era condusă de un "roi des merciers". Această breaslă și-a stabilit statutul în 1545, a acceptat femei care să practice această meserie iar în secolul al XVII-lea era împărțită în mai multe categorii (giuvaergii, negustori de articole de fierărie, negustori de articole de papetărie, etc). Breasla mercerilor s-a unit cu cea a postăvarilor în 1703.

Mercerii realizau un comerț en-gros, călătorind permanent, aprovizionându-se din marile târguri aflate în străinătate și aducându-și mărfurile încărcate pe catâri. În alte cazuri mercerii se aprovizionau de la negustori ambulanți sau își comandau mărfurile de la alți producători din oraș.

 

Meseria a evoluat constant și la fel și magazinele, care au început să aiba din ce în ce mai multe produse interesante ăi să deservească o mulțime de alte meserii. Evident, croitorii și creatorii de modă erau principalii clienți ai unui astfel de magazin.

Produse Asociate



Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter