Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Cusături de croitorie - tipuri manuale și mecanice

Cunoașterea tipurilor de cusături, mai ales a celor de bază, este necesară atât persoanelor pasionate de croitorie și modă, cât și celorlalți, pentru ocaziile în care este necesară remedierea unor defecte ale hainelor. Ele se pot realiza manual sau cu ajutorul mașinii de cusut. 

 

Deoarece în majoritatea gospodăriilor nu există un aparat de cusut, este recomandat să stăpânești câteva modele, pentru a putea repara diverse imperfecțiuni ale articolelor vestimentare. De aceea, din acest articol vei afla care sunt principalele tipuri de cusături și cum se realizează.



Cuprins

1. Tipuri de cusături manuale pe haine

2. Tipuri de cusături mecanice

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cusături



1. Tipuri de cusături manuale pe haine



Acestea se folosesc de obicei pentru procesele de îmbinare și fixare a materialelor. Pentru a realiza o astfel de cusătură de mână ai nevoie de ață, ac, foarfece de croitorie și degetar(opțional). După felul punctelor de coasere, acestea se împart în mai multe grupe.


  • Cusături punctate

În această categorie intră modele simple precum: 

- punct înaintea acului, utilizat pentru însăilarea detaliilor, formarea crețurilor sau marcarea unor semne

- punct în urma acului, folosit pentru însăilat, întărirea unor colțuri sau gulere

- punct tighel, asemănător cu punctul în urma acului, pentru întărirea unei porțiuni

- semne simple sau largi, pentru a marca temporar cusături de asamblare 

 



  • Cusături festonate

Realizate cu ajutorul punctului feston, ele sunt menite să protejeze marginile materialului textil, pentru a preveni destrămarea, și sunt de 3 tipuri:

- de surfilare, aplicate pe marginile necăptușite, pentru a nu se destrăma

- butoniere și găuri, destinate elementelor de închidere, se găsesc pe fente, canturi sau alte tipuri de deschideri

- cheițe, bride și cheotori, pentru întărirea unor deschideri, cum ar fi butonierele, buzunarele sau anumite cute



  • Cusături ascunse (invizibile)

Ele nu sunt vizibile pe exteriorul materialului. Sunt executate în interiorul detaliilor, lângă margine. Pot avea scopul de a fixa căptușelile sau tivul. Stafirul și punctul încrucișat, realizate în zig-zag, se numără printre tipurile de cusături ascunse. 



 

 

  • Cusături decorative

Acestea au rolul de a orna țesăturile textile și se realizează prin îmbinarea cusăturilor punctate.

- cusături de garnitură - încrețite, ajur (pentru confecționarea îmbrăcămintei subțiri)

- cusături cu broderie, un tip special ce poate fi executat uneori cu ajutorul unui gherghef, pe baza unei ilustrații. Există mai multe tipuri de broderii, printre care engleză, Madeira, franceză sau cruciuliță. Cu ajutorul acestora se cos motive tradiționale pe costumele populare, fețe de masă sau alte obiecte de decor.

- trefla, folosită pentru a întări buzunare sau cute. 



  • Cusături pentru montarea nasturilor și a altor accesorii

Pentru a coase nasturii decorativi, se marchează locul unde vor fi cusuți și se folosește o metodă simplă, cu picior sau cu ureche. Cea cu picior se execută prin formarea unui picioruș din ață între material și nasture. Firele pot fi cusute în formă de triunghi, de pătrat, în cruce sau în paralel. 

Accesoriile pot fi cusute cu copci, cu capse sau cu butoni. 


2. Tipuri de cusături mecanice



Odată cu evoluția tehnologică, mașinile de cusut au devenit din ce în ce mai complexe, astfel că acestea pot realiza numeroase tipuri de cusături, iar anumite modele pot executa cusături configurabile.



Cusăturile mecanice pot fi clasificate în funcție de scopul lor în următoarele categorii:

- de asamblare, folosite la unirea a două elemente

- de margine, pentru prelucrarea extremităților, cum ar fi răscroiala gulerului sau a mânecilor, în vederea stopării procesului de destrămare. 

- ornamentale, cu rol decorativ.

 

Datorită caracteristicilor mașinii de cusut, aceasta poate executa cusături dintre cele mai complexe, într-un mod estetic, plăcut și uniform, dacă este utilizată în mod corect.


Pentru a realiza cusături mecanice aspectuoase și rezistente, este necesară evitarea încrețirii țesăturii. De asemenea, frecvența pașilor trebuie să rămână constantă, capetele firelor să fie scoase pe dos, iar materialul aței trebuie să fie corespunzător cu cel pe care se coase.



Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com



3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cusături



Care sunt tipurile de cusături manuale?

Există numeroase tipuri de cusături manuale, cele mai utilizate fiind punct înaintea acului, punct în urma acului, punctul tighel și cusătura încrucișată. 



Ce tipuri de cusături simple există?

Cele mai simple cusături sunt cele punctate. De asemenea, începătorii pot încerca și cusăturile decorative în cruce sau în zig-zag.



Care este diferența între cusăturile manuale și cele la mașină?

Cusăturile realizate mecanic sunt mai avantajoase deoarece sunt mai uniforme și mai strânse, datorită puterii mașinii de cusut, însă nu este obligatoriu ca toate să fie executate în acest mod. Rezistența unei cusături depinde și de duritatea firului de ață




Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter