Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Idei de modificare a hainelor - da îmbracamintei pe care nu o mai porti o noua viata

 

Tuturor ni se întâmplă! Ne uităm în dulap sau în dressing și descoperim îmbrăcăminte pe care nu am mai purtat-o de mult timp. Aceasta e posibil să fie prea uzată ca să o mai folosim, sau nu ne mai place din diverse motive. După cum e posibil să știi deja, recondiționarea hainelor vechi e de preferat pentru a duce un stil de viață sustenabil. Pentru producerea fiecărui articol vestimentar se consumă multe resurse care afectează planeta.

 



Nu e nevoie să arunci ceea ce nu mai folosești. Hainele modificate acasă te pot scoate din anonimat. E posibil să le reutilizezi într-o mulțime de feluri. De la modificări care le vor face să pară mai interesante, până la transformarea lor în alte obiecte, ai o mulțime de opțiuni care se vor potrivi preferințelor tale.



Cuprins

 

1 Reinventarea hainelor vechi - cum să dai noutate și originalitate hainelor banale sau deteriorate

1.1 Repararea hainelor prin câteva trucuri ingenioase

1.2 Idei creative de a da o altă înfățișare îmbrăcămintei de care te-ai plictisit

2 Idei de transformare a hainelor vechi - cum să le transformi în obiecte inedite

3 Întrebări și răspunsuri frecvente despre modificarea hainelor



1. Reinventarea hainelor vechi  - cum să dai noutate și originalitate hainelor banale sau deteriorate



Îți poți deosebi ușor stilul vestimentar de cel al altor persoane, chiar dacă decizi să folosești ceea ce ai deja. Mai ales dacă ești o persoană care ține la protecția mediului înconjurător, te încântă ideea să găsești idei creative pentru hainele tale. Chiar și atunci când acestea s-au deteriorat, este posibil să găsești soluții.



1.1. Repararea hainelor prin câteva trucuri ingenioase


Unele probleme nu sunt fără speranță. Pentru o soluție la îndemână, e o opțiune să folosești diverse aplicații vestimentare. Mai întâi e nevoie să coși ruptura, pentru ca mai apoi să adaugi deasupra un accesoriu ca emblemele adezive sau termoadezive, astfel încât să acopere partea deteriorată. Dacă îți place să brodezi, poți de asemenea să realizezi cusături inedite. 


O altă metodă de a scăpa de această problemă este să pui petice cu modele colorate și vesele. Nu e neapărat nevoie să utilizezi material de aceeași culoare, pentru că poți obține ceva original dacă evidențiezi suprafața reparată. Orice ai alege, poți realiza astfel și o personalizare a hainelor tale.

 

 



1.2. Idei creative de a da o altă înfățișare îmbrăcămintei de care te-ai plictisit

 

  • Aplicații decorative care te vor scoate din anonimat

Hainele modificate manual nu sunt atât de greu de realizat pe cât pare. Cea mai simplă metodă de a reîmprospăta anumite ținute este folosirea aplicațiilor vestimentare. Pe lângă faptul că sunt ușor de aplicat, acestea vin sub diferite forme, astfel încât vei găsi sigur ceva care să îți placă.



  • Aceleași haine, dar care vor arăta diferit

Dacă vrei să treci la recroirea hainelor vechi, este bine de știut că poți schimba total anumite piese vestimentare. De exemplu, dacă ai un tricou banal într-o singură culoare, taie mânecile și transformă-l într-un top chic simplu sau cu spatele tăiat. Pentru un plus de eleganță, adaugă dantelă în partea de jos.





O altă idee interesantă este transformarea unei cămăși, a unui tricou sau a unei rochii în fustă. În cazul rochiilor, e important de menționat că din partea de sus care rămâne se poate crea un top interesant care poate fi folosit la alte ținute.







 Fustele maxi pot la rândul lor să fie transformate în rochii de zi pline de culoare. 





O altă opțiune este transformarea cămășilor sau a bluzelor tale în haine pentru fiica ta. Copiii cresc repede, de aceea e nevoie să îi cumperi altele des. Poți apela la opțiuni mai puțin costisitoare pe care le pui ușor în practică acasă.





O altă variantă este transformarea unui tricou vechi într-o fustă colorată în care cea mică se va simți specială. Dacă ți se pare un model prea simplu, poți tăia materialul în față și să adaugi capse de cusut care se vor încheia elegant.





Tricourile sau cămășile de bărbați pot primi și ele o nouă față, dacă le transformi în topuri sau rochii de damă.





2. Idei de transformare a hainelor vechi - cum să le transformi în obiecte inedite



Nu trebuie neapărat să porți ce nu îți mai place. Poți să creezi accesorii deosebite sau decorațiuni pentru casă. Iată câteva idei creative pentru hainele tale:

 

  • Fețe de perne care vor impresiona toți invitații

Iată cât de utilă poate fi modificarea hainelor vechi. Dacă ai cămăși nefolosite, le poți muta în sufragerie, pentru a acoperi pernele. Și blugii se pretează la o astfel de abordare.





  • O geantă nouă dintr-o cămașă veche

Pe lângă fețele de perne, gențile din acest tip de obiect vestimentar sunt potrivite dacă ții la originalitatea accesoriilor pe care le porți.





  • Lenjerie de pat din bucăți de flanelă și denim

Ai mult timp la dispoziție și vrei să creezi ceva special? Dacă ai destulă răbdare, încearcă să creezi o lenjerie de pat din hainele de denim și flanelă care nu îți mai trebuie.





  • Tablouri pentru toate camerele casei din tricouri vechi

Dacă vrei să decorezi pereții, poți să apelezi la o soluție rapidă care se potrivește mai ales pentru dormitoare. Imprimeurile șterse de tricouri se refolosesc pentru crearea de tablouri, dacă le încadrezi în rame interesante.





Tot imaginile de pe tricouri pot fi cusute într-o cuvertură de pat.






Acestea sunt câteva trucuri pentru hainele vechi care au nevoie de o nouă față. Nu este deloc greu. Ai nevoie doar de puțin timp liber și de câteva unelte potrivite, cum ar fi foarfecele pentru tăiatul materialelor și ace și ață de diferite măsuri sau culori. 



Surse foto: storyblocks.com, pinterest.com



Întrebări și răspunsuri frecvente despre modificarea hainelor



Ce poți face din hainele vechi?


De exemplu, rochiile demodate pot deveni fuste, iar cămășile și bluzele se pretează pentru transformarea în haine pentru fetițe. De asemenea, cămășile sau tricourile bărbătești e posibil să devină rochii sau topuri pentru dame. Ai și opțiunea creării de obiecte pentru casă - cuverturi și lenjerii de pat, fețe de pernă sau tablouri.



De ce am nevoie pentru modificarea hainelor vechi?

Pentru cele mai simple idei de transformare a hainelor vechi, ai nevoie de: o masă de lucru încăpătoare, foarfece pentru tăierea materialelor, ace de diferite mărimi, ață de culori potrivite, ace cu gămălie și un metru de croitorie pentru măsurători.



De ce am nevoie pentru repararea hainelor?

Cusăturile decorative și peticele sunt o soluție bună în caz de rupturi. Mai întâi trebuie să coși partea deteriorată, acoperind-o apoi cu un model geometric în culori care se potrivesc. În această situație te vor ajuta și aplicațiile vestimentare cu rol decorativ, sau dantela.




 

Produse Asociate



Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter