Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Materialele necesare pentru croirea lenjeriei de pat - care sunt mai potrivite si cum poti face acest lucru acasa

 

 

 

 

Sa-ti creezi propria lenjerie de pat ar putea deveni un lucru foarte util odata ce incepi sa il stapanesti. De foarte multe ori preturile din magazin sunt mult prea mari si este foarte greu sa gasesti o lenjerie care sa arate exact asa cum iti doresti si sa fie croita dintr-un material de calitate. 

Odata ce intelegi elementele de baza, poti personaliza culorile si tesaturile, poti adauga ornamente si crea seturi unice, care vor fi pliate exact pe gusturile si nevoile tale. In plus, a-ti crea propriul asternut inseamna ca poti alege modelele exacte si, mai ales, poti alege tipul de material si dimensiunea pe care ti-o doresti. Nu te mai baza pe optiunile cumparate din magazin! Fa rost de materialele si instrumentele necesare si pune-te pe treaba! 

 

 

Cuprins:

 

  1. Materiale pentru lenjerii de pat - care sunt cele mai potrivite

  2. Ce contine o lenjerie de pat?

  3. De ce ai nevoie ca sa croiesti o lenjerie de pat?

  4. Tipar de lenjerie de pat - cum sa il croiesti repede si usor 

  5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre croirea lenjeriei de pat

 

1. Materiale pentru lenjerii de pat - care sunt cele mai potrivite

 

 

Alegerea materialului potrivit este, poate, cel mai important pas atunci cand vine vorba de lenjeriile de pat. Textura materialului ar trebui sa fie una placuta la atingere, ca sa ai parte de un somn cat mai linistit. De asemenea, ar trebui sa fie unul cat mai calitativ, usor de spalat si de calcat. Iata cateva exemple dintre care poti alege:

 

 

  • Bumbac;

  • Flanel;

  • Matase;

  • Bambus;

  • Panza de casa. 

 

 

2. Ce contine o lenjerie de pat ?

 

 

Atunci cand te hotarasti sa faci o lenjerie de pat, poti opta sa croiesti singura toate piesele sau pur si simplu sa imbunatatesti un set pe care deja il ai, de exemplu, sa combini un cearceaf cu o plapuma facuta de tine, astfel putand sa le alternezi intre seturi. Insa, o lenjerie de pat contine in general 3 componente:

 

 

  • cearceaful (care poate fi simplu sau unul de tip husa, daca iti doresti mai multa stabilitate);

  • pilota;

  • doua fete de perna (sau mai multe, in functie de ce iti doresti). 

 

 

 

3. De ce ai nevoie ca sa croiesti o lenjerie de pat ?

 

 

 

Iata de ce ai nevoie pentru a croi o lenjerie de pat:



  • material potrivit dimensiunilor saltelei tale (la dimensiunile calculate se adauga 4 centimetrii in latime si 9 centimetrii in lungime);

 

  • foarfeca;
  • metru de masurat;
  • cat mai multa ata potrivita culorii materialului sau transparenta (invizibila);
  • bolduri;
  • elastic (n cazul in care iti doresti un cearceaf de tip husa). 

 

 

 

4. Tipar de lenjerie de pat - cum sa il croiesti repede si usor

 

 

 

Dupa ce ai cumparat material si te-ai asigurat ca ai tot ce iti trebuie, trebuie doar sa mai urmezi cativa pasi.

 

Cearceaful

 

  • Taie materialul in functie de masuratori. Nu uita sa pastrezi destul si pentru fetele de perna si pilota daca iti doresti sa cosi un set complet de lenjerie de pat. 

  • Daca iti doresti sa croiesti un cearceaf de tip husa, urmeaz? tiparul de mai jos:

 

 

 

 

  • Pentru cearceaful de tip husa marcheaza cu un creion dimensiunile saltelei si mai adauga 4 cm in latime si 9 cm in lungime si taie patratelele formate in colturi. 

  • Uneste colturile si coase-le cu masina de cusut, apoi adauga un tiv cu elastic.

  • In cazul in care îti doresti un cearceaf simplu, pur si simplu coase un tiv subtire dupa ce ai prins lungimile cu bolduri.

     

 

 

 

Fetele de perna

 

  • Masoara perna si pregateste o bucata de material care sa contina de 2 ori dimensiunile pernei, plus inca aproximativ 6 cm intr-un capat. 

  • Coase cele doua fete in asa fel incat sa obtii o forma de plic.

  • Daca doresti, poti coase nasturi sau un fermoar pentru a securiza perna in material.  



Pilota

  • Procesul este asemanator cu cel al fetei de perna.

  • Masoara pilota sau patura si taie materialul repetand procesul fetei de perna.



Asadar, croirea unei lenjerii de pat ar putea parea un proces complicat, insa daca faci rost de material si iei masurile corespunz?tor, s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa o cumperi din magazin!

 

Sursa foto: Pinterest.com, Pixabay.com 

 

 

 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre croirea lenjeriei de pat

 

 

 

  1. Cat material intra la o lenjerie de pat?

 

Acest lucru depinde foarte mult de marimea patului si a saltelei. Este foarte important sa masori cu atentie atat salteaua patului, cat si pernele si patura pentru a obtine dimensiuni cat mai exacte. De asemenea, pe lang? dimensiunile masurate, se mai adauga cativa centimetrii in plus conform procesului de croire.



  1. Cum sa faci o lenjerie de pat?

 

Alege un material potrivit, masoara tot ce trebuie in mod corespunzator si coase materialul folosind o masin? de cusut, ata, bolduri si foarfece.



  1. Ce materiale sunt recomandate pentru o lenjerie de pat?

 

 

Nu exista restrictii in ceea ce priveste materialul, asadar totul se rezuma la preferintele personale. Totusi, cel mai des intalnite materiale sunt bumbacul, panza de casa, flanelul, bambusul sau matasea. 

 




Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter