Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Tipare de croitorie - tot ce trebuie sa stii pentru a realiza hainele unice pe care ti le doresti

Deși croitoria reprezintă o artă care necesită creativitate și spirit inventiv, acest lucru nu înseamnă că este posibilă improvizarea. Oricât de mult ți-ai putea folosi doza de originalitate de care dispui pentru a realiza articole vestimentare unice, ea implică și foarte multă precizie și cunoștințe care se dobândesc pas cu pas, odată cu experiența. 

Prin urmare, îmbrăcămintea nu se poate confecționa la întâmplare, fără a dispune de un model precis care trebuie urmat întocmai, astfel încât respectivul articol vestimentar să se potrivească perfect cu dimensiunile pe care le are corpul persoanei pentru care este croit. 

 

 

Cuprins:

 

1. Ce sunt tiparele de croitorie? Definiție și scurt istoric

2. Construirea tiparelor de croitorie - metode principale

3. Cum alegi corect tiparul de croitorie? Sfaturi utile

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre tiparele de croitorie

 

 

1. Ce sunt tiparele de croitorie? Definitie si scurt istoric

 

 

Tiparele de croitorie nu înseamnă altceva decât reprezentarea pe hârtie a articolelor vestimentare care urmează să fie confecționate. Acestea sunt, de fapt, un ghid care trebuie parcurs în momentul în care se taie materialul cu foarfeca și care se poate procura din revistele și de pe site-urile de specialitate sau poate fi desenat de mână, în cazul celor mai experimentați. În lipsa sa, ar fi imposibil de stabilit cu precizie dimensiunile și forma articolului care trebuie realizat. 

 

Trasarea direct pe hârtie a unui model în baza căruia care urmează să fie realizată o piesă de îmbrăcăminte nu este deloc o operațiune ușoară și necesită ceva îndemânare și o serie de cunoștinte specifice. Așadar, pentru un începător, este recomandabilă folosirea pas cu pas a uneltelor de tăiat materialul, a accesoriilor de cusut și a tiparelor de croitorie simple, care au fost create în precedență de persoane experimentate. Pe scurt, acestea constituie reprezentarea în plan a unei forme tridimensionale. 

 

Primele tipare standard au început să apară în secolul al XV-lea, când îmbrăcămintea confecționată de croitor a devenit accesibilă tuturor claselor sociale. În schimb, în epocile trecute, aceasta reprezenta un semn distinctiv al familiilor bogate și, de aceea, cei care purtau articolele vestimentare concepute special pe măsura lor pretindeau exclusivitatea modelului, tocmai pentru a se deosebi de cei săraci, care nu și le puteau permite.  

 

2. Construirea tiparelor de croitorie - metode principale

 

 

Numai după ce ai prins ceva experiență și ai învățat în prealabil regulile elementare privind felul în care se lucrează cu cretă, creioane și centimetre de croitorie, poți decide dacă vrei să îți construiești singur tiparele. Așadar, există două tipuri principale de modele pe care le poți întrebuința, dintre care numai ultimul este recomandabil pentru începători:

  • Modelul geometric 

Așa-zisul model geometric implică efectuarea tuturor calculelor necesare pentru croirea unui articol vestimentar în baza dimensiunilor corpului unei anumite persoane. Metoda nu este tocmai simplă, deoarece presupune realizarea unor măsuri precise și a numeroase probe, ținând cont că este posibil să intervină erori de câțiva milimetri în momentul stabilirii acestora. De asemenea, vei avea nevoie de hârtii și cartoane pentru obținerea unor reprezentări exacte. 

  • Modelul standard

Modelele pot fi realizate, de asemenea, urmând măsurile standard de îmbrăcăminte, așa cum este cazul celor existente în comerț. Cu toate că ele sunt mult mai simple din punctul de vedere al reprezentării și nu mai este cazul să se folosească centimetrul pentru stabilirea tuturor măsurilor, rămâne oricum obligatoriu să se efectueze calcule ulterioare, pentru a adapta mărimea la propriile necesități. În plus, tiparele comune sunt recomandate în special pentru materialele elastice și pentru hainele a căror formă nu urmează perfect linia corpului. 

 

3. Cum alegi corect tiparul de croitorie? Sfaturi utile

 

 

În mod obișnuit, tiparul de croitorie ar trebui să fie însoțit de instrucțiuni intuitive și ușor de urmat. Mai ales dacă ești începător, este bine să ții cont și de câteva sfaturi practice atunci când te hotărăști asupra unui model pe care dorești să îl realizezi:

 

  • Acordă atenție specială tiparelor pentru articolele de îmbrăcăminte a căror măsură este unică, deoarece va trebui să înțelegi cu exactitate unde este necesar să tai materialul.

  • Lasă suficient spațiu astfel încât să poți efectua modificări ulterioare. Așadar, este bine să ai mereu o rezervă de material la margine, de câțiva centimetri. 

  • Verifică dacă instrucțiunile conțin și sugestii privind tipul de material pe care ar trebui să îl folosești. Acesta nu trebuie ales la întâmplare și este bine să fie potrivit tiparului pe care urmează să îl întrebuințezi.

  • Folosește la început tipare cât mai simple, pentru a trece ulterior la modele ceva mai complexe. Dacă ți se pare că hainele pe care le realizezi inițial nu au suficientă personalitate, le poți da o notă originală adăugând nasturi care iți plac sau mici decorațiuni.

 

În concluzie, folosind un tipar și instrumentele de croitorie necesare, este posibil să creezi toate obiectele de îmbrăcăminte pe care ți le dorești și pe care ai vrea să nu le mai aibă nimeni. În plus, realizarea acestora reprezintă o plăcere și o artă în același timp, pe care vei ajunge să o perfecționezi treptat, până când vei reuși să stăpânești întru totul această meserie veche de secole!

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

                  storyblocks.com

 

 

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre tiparele de croitorie

 

1. Ce este un tipar de croitorie?

 

Un tipar de croitorie se referă la reprezentarea pe hârtie a unui obiect de îmbrăcăminte care urmează să fie confecționat. 

 

2. Care sunt principalele feluri de tipare de croitorie?

 

Există două tipuri principale de tipare de croitorie: cel care necesită efectuarea de calcule pentru a stabili dimensiunile corpului unei persoane și cel care urmează măsurile standard de îmbrăcăminte. 

 

3. Ce tipare de croitorie sunt recomandate pentru începători?

 

Pentru începători sunt recomandate tiparele cât mai simple, care urmează măsurile standard, însoțite de instrucțiuni privind atât executarea articolelor de îmbrăcăminte, cât și tipul de material care ar trebui folosit.  




 




Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter