Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Tipare fuste - cum sa realizezi cele mai inspirate piese vestimentare

 

Croitoria este considerata o arta care iti acceseaza partea creativa, asa ca inventivitatea joaca un rol extrem de important in practicarea ei. Pentru a putea insa, sa realizezi piese vestimentare de exceptie, ai nevoie de multa precizie. Hainele se croiesc utilizand sabloane, care sunt menite sa-ti arate exact cum ar trebui sa arate produsul final, fiind modelate dupa masuratorile persoanei pentru care se realizeaza acesta. Daca doresti sa-ti croiesti singura fustele, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa te documentezi in legatura cu procesul ce trebuie urmat.


 

Cuprins:



  1. Tipare fuste - care sunt pasii de urmat în croirea unei fuste?

  2. Tipuri de fuste - care sunt cele mai cunoscute tipuri de fuste?

  3. Intrebari si raspunsuri frecvente legate de tiparele fustelor

 





1. Tipare fuste - care sunt pasii de urmat în croirea unei fuste?

 

Daca doresti sa croiesti o fusta, este necesar sa urmezi cu sfintenie anumiti pasi, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit. Cel mai important obiect de care ai nevoie in croitorie este tiparul. Acesta este reprezentarea grafica dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand tai materialul, folosind uneltele de taiat.



  • Construirea tiparului - trebuie sa obtii masuratorile pentru talie, sold si lungime, pe baza carora sa alcatuiesti sablonul;



  • Croirea propriu-zisa consta in desenarea cu creta pe material, in locurile unde urmeaza sa tai cu foarfeca, urmand conturul tiparului. Tot timpul sa iti pastrezi o rezerva de material de 3-5 cm;



  • Asamblarea presupune ultimul pas in realizarea unei piese vestimentare, intrucat aici se incadreaza tot ce tine de cusut si tivit.

 

 1. tipare fuste

 

1. tipare fuste 2

 

2. Tipuri de fuste - care sunt cele mai cunoscute tipuri de fuste?

 

Fusta este unul dintre cele mai vechi obiecte vestimentare, astfel ca, de-a lungul timpului au aparut diverse modele, care mai de care mai spectaculoase, menite sa ofere doamnelor tinute distinse si versatile. Printre cele mai cunoscute tipuri de fuste, se numara:



  • fusta creion;

  • fusta dreapta;

  • fusta clos;

  • fusta pantalon;

  • fusta semiclos;

  • fusta in pliuri;



Daca doresti sa exersezi pana capeti putina experienta, opteaza pentru un manechin de croitorie, pe care poti realiza primele incercari de creatie.

 

 

2. tipuri de fuste

 

2. tipuri de fuste 2

 

2. tipuri de fuste 3

 

 



Tipar fusta dreapta - ghid complet pentru construirea sablonului



Fusta dreapta este cel mai cautat model, intrucat aceasta este capabila sa puna in evidenta silueta oricui, fiind potrivita pentru orice tip de corp. Daca te gandesti sa iti faci singura o piesa vestimentara, aceasta este alegerea perfecta. Mai mult, incepi sa inveti aceasta meserie si sa capeti noi cunostinte in domeniul croitoriei. In ceea ce priveste tiparul pentru fusta dreapta, acesta este unul destul de simplu si potrivit pentru incepatori - se masoara cu un centimetru sau cu benzi elastice dimensiunile modelului pentru care croiesti aceasta fusta. Ai nevoie de urmatoarele masuratori;

:

  • circumferinta talie;

  • circumferinta sold;

  • inaltime sold;

  • lungime fusta;

  • distanta pana la bust

 

 2 desen fusta dreapta

 

Pentru partea din spate a fustei, traseaza doua linii in unghi drept, lasand un spatiu de cativa centimetri pentru a realiza slitul. Linia verticala reprezinta mijlocul spatelui, asa ca este necesar sa o extinzi, ca sa marchezi lungimea piesei vestimentare. Pe aceasta linie, masoara din punctul de intersectie al celor doua linii: inaltimea soldului si lungimea fustei.

 

Traseaza o linie perpendiculara, pornind din punctul ce va marca linia tivului, pana in punctul care marcheaza linia soldului. Masoara pe linia taliei circumferinta acesteia, la care adaugi maxim 5 cm pentru pensa. Daca doresti, mai poti adauga optional cativa centimetri pentru lejeritate. De la linia soldului, trasezi perpendiculara pe linia tivului, ce va avea aceeasi valoare ca cea a soldului. Pentru a pozitiona pensa, seteaza mijlocul la linia taliei si de acolo masoara spre mijlocul spatelui. Marchezi apoi pensa, din care trasezi alta perpendiculara pe linia soldului.  Masori adancimea pensei de 12-15 cm si unesti liniile. Retraseaza linia taliei cu pensa inchisa spre cusatura laterala. Utilizand o foarfeca de croitorie, decupeaza cu atentie tiparul, exact pe linia restrasata anterior.

 

Pentru partea din fata a fustei, se procedeaza asemanator, insa sunt cateva diferente notabile. Dupa ce masori circumferinta soldului, adaugi aproximativ 5 cm in plus, pe care ii iei de la partea din spate a fustei, dupa care trasezi o linie usor curbata pentru a uni cele doua puncte. Trasezi apoi perpendiculara pe linia tivului, ce va avea aceeasi valoare ca si cea a soldului. Pentru pozitionarea pensei, masori de la linia de mijloc a fetei, pana la jumatatea bustului, dupa care trasezi perpendiculara pe linia soldului. Masori aproximativ 10 cm adancimea pensei si procedezi ca la partea din spate a fustei. Betelia fustei a fost inclusa in tipar si o poti face cat de lata doresti. Cu pensa inchisa, decupezi cu atentie. Marcheaza apoi linia de mijloc pe ambele sabloane (fata si spate).

 

2. tipuri de fuste 5 

 

Dupa ce ai terminat tiparul fustei, poti trece la pasul urmator, adica trasarea linilor pe material si decuparea acestuia pentru a putea ulterior sa finalizezi lucrarea. Pornind de la acest tipar de baza, poti face mult mai multe astfel de tipare, cum ar fi: 

 

  • tiparul fustei pantalon;

  • tiparul fustei creion;

  • tiparul fustei semiclos;

  • tiparul fustei lalea;

  • tiparul fustei in pliuri;

  • tiparul fustei bie;

  • tiparul fustei conice;

  • tiparul fustei clos

 

 2. tipuri de fuste 6

 

 2. tipuri de fuste 7

 

 2. tipuri de fuste 8

 

 

Asadar, daca doresti sa dobandesti anumite cunostinte in arta croitoriei, achizitioneaza materialele necesare pentru a putea sa iti croiesti chiar tu piese vestimentare de exceptie. Nu uita sa urmezi cu cea mai mare atentie pasii necesari pentru desenarea tiparului si tine intotdeauna cont de masuratori.

 

 

 

Întrebari si raspunsuri frecvente legate de tiparele fustelor



 

Ce este un tipar de croitorie?

 

Un tipar de croitorie este o reprezentare pe hartie a articolului vestimentar ce urmeaza a fi produs - in acest caz, fusta. El are rol de ghid in tot procesul de croire si reprezinta o unealta perfecta pentru incepatori.

 

De unde poate fi luat tiparul unei fuste?

 

Tiparul de croitorie poate fi luat din revistele sau de pe site-urile de specialitate, dar poate fi si desenat manual, de cei priceputi in arta croitoriei sau de cei curajosi.

 

Se poate confectiona o fusta in lipsa unui tipar de croitorie?

 

Nicio piesa vestimentara nu poate fi realizata fara un tipar. Este imposibil de stabilit dimensiunile exacte si forma articolului vestimentar in lipsa unuia.

 

 

 

 

Surse foto: Pexels.com, Shutterstock.com, Unsplash.com

 




 

Produse Asociate



Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter