Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Confecționatul bijuteriilor acasă - descoperă farmecul universului handmade

 

Bijuteriile lucrate manual, cunoscute și sub numele de bijuterii handmade, au devenit, într-o perioadă destul de scurtă de timp, iubite de tot mai multe persoane. Aprecierea față de acest meșteșug se datorează atât faptului că bijuteriile arată frumos din punct de vedere estetic, cât și pentru că devin o modalitate de exprimare a persoanei care le creează.



Datorită nenumăratelor materiale de decorare din care pot fi confecționate, paletei de culori largi și puterii creatoare care trebuie să mijlocească această activitate, bijuteriile handmade sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți exprima personalitatea într-un mod ingenios. Bineînțeles, poți găsi bijuterii handmade gata făcute, pregătite pentru a fi purtate, însă, de ce să nu îți creezi chiar tu propriile accesorii? Te vei asigura, astfel, că ceea ce porți te reprezintă în totalitate.



Cuprins:



  1. 1. Confecționarea bijuteriilor acasă

1.1. Avantajele bijuteriilor lucrate manual

1.2. Dezavantajele confecționării bijuteriilor

  1. 2. Cum poți obține bijuterii handmade unicate?

2.1. Bijuterii handmade din mărgele

2.2. Bijuterii confecționate manual din alte materiale

2.3. Confecționarea bijuteriilor cu cristale Swarovski

  1. 3. Confecționarea brățărilor acasă

3.1. Materialele necesare confecționării bijuteriilor la domiciliu

3.2. Realizează brățări handmade pas cu pas

  1. 4. Confecționarea colierelor

4.1. Unelte pentru confecționarea bijuteriilor

4.2. Tutoriale pentru confecționarea bijuteriilor

  1. 5. Confecționarea cerceilor

5.1. Bijuterii handmade: materiale necesare pentru cercei

5.2. Realizează bijuterii pas cu pas

  1. 6. Bijuterii handmade - de la confecționare la reparare

  2. 7. Bijuteriile unicat lucrate manual: cel mai special cadou

  3. 8. Modele de bijuterii lucrate manual care să te inspire

  4. 9. Întrebări și răspunsuri frecvente despre confecționatul bijuteriilor acasă



1. Confecționarea bijuteriilor acasă



Imaginația este cea mai puternică armă pe care o ai în ceea ce privește succesul creațiilor tale handmade. Materialele pe care le vei folosi au importanța lor, însă, creativitatea ta de a combina într-un mod armonios piesele, pentru a forma un colier unic sau o brățară excepțională, contează într-o proporție mai mare.



 



În funcție de îndemânarea ta, poate dura mai mult sau mai puțin până când vei reuși să stăpânești tehnicile de confecționare a bijuteriilor. Însă acest lucru nu trebuie să te descurajeze. Din contră, trebuie să fii o fire ambițioasă pentru a învăța cât mai multe despre universul confecțiilor handmade. Doar așa vei putea evolua constant și, împreună cu tine, și calitatea bijuteriilor pe care le creezi.



1.1. Avantajele bijuteriilor lucrate manual



Manifestarea creativității prin intermediul unui meșteșug este o cale sigură de a te relaxa și de a scăpa de stresul care își lasă amprenta din ce în ce mai tare asupra sănătății tale mentale și fizice. 



Confecționarea manuală a bijuteriilor va fi, de aceea, ca o pauză binemeritată de la tot ceea ce înseamnă probleme. Încearcă să te relaxezi, prin această activitate, cel puțin de două ori pe săptămână. Cu cât vei petrece mai mult timp astfel, cu atât vei deveni mai pricepută. 





Mai mult decât atât, acest hobby îți oferă oportunitatea de a petrece timp împreună cu cei dragi. Cine spune că trebuie să confecționezi bijuterii de una singură? Dacă ai copii îndeajuns de mari încât să aibă voie să fie prin preajma obiectelor de mici dimensiuni (precum mărgelele) sau dacă ai un prieten care își dorește să încerce ceva nou, le poți propune această activitate. 



Faptul că este o activitate care consumă mult timp îți va oferi șansa să stai cu cei dragi și să creați, împreună, lucruri frumoase. Dacă îi vei implica pe cei mici în acest proces, îi vei ajuta să își dezvolte latura creativă și simțul estetic. 



Un motiv în plus pentru care să alegi să îți confecționezi propriile bijuterii este faptul că această activitate este mult mai prietenoasă cu mediul decât achiziționarea din marile magazine. Nu vei crea un număr uriaș de coliere care să fie aruncate la gunoi peste doar câteva luni. Cel mai probabil, vei păstra tot ceea ce creezi, fie că sunt accesorii pe care le porți, fie că nu îți place cum îți vin. Faptul că le-ai lucrat de una singură și ți-ai alocat timp pentru a-ți perfecționa meșteșugul, te va apropia mult de creațiile tale. 



1.2. Dezavantajele confecționării bijuteriilor



Cel mai mare dezavantaj al confecționării bijuteriilor este reprezentat de faptul că poate dura destul de mult. Evident, la început vei fi nevoită să investești mai mult timp pentru a alege materialele potrivite, pentru a învăța tehnicile și pentru a te obișnui cu modul de lucru. Însă după această perioadă de „inițiere”, vei reuși să lucrezi mai rapid.



Astfel, pentru persoanele ocupate, această investiție inițială de timp poate fi un dezavantaj notabil. Totuși, poți împărți sesiunile de lucru în perioade mai scurte de timp, pe care să le integrezi cu ușurință în programul tău încărcat. 





Răbdarea necesară manipulării obiectelor de mici dimensiuni poate fi văzută de unele persoane ca un alt dezavantaj. Însă, dacă vei folosi tehnicile și ustensilele potrivite, îți va fi mai ușor să lucrezi cu mărgelele micuțe. Cu toate acestea, dacă nu ești o persoană cu rezerve mari de răbdare, poți aplica sfatul de mai sus! Lucrează în sesiuni mai scurte pentru a nu te obosi peste măsură.



2. Cum poți obține bijuterii handmade unicate?



Cel mai bun sfat este să testezi mereu orice idee ai înainte de a o pune în aplicare. Adică, atunci când îți dorești să faci o pereche de cercei cu ajutorul unor mărgele, asigură-te că acestea arată bine împreună. Abia după ce mărgelele au trecut de acest prim test, te vei apuca de confecționarea propriu-zisă a cerceilor.



Acest pas este extrem de important pentru că îți va economisi mult timp și materiale. Dacă vei sări peste el și vei vedea la final că, de fapt, mărgelele nu sunt potrivite și nu îți place cum îți vin cerceii, șansele să dezasamblezi ceea ce ai făcut și să o iei de la capăt sunt foarte mici. Așadar, testează întotdeauna ideea de design pe care o ai! 





La aspectul final al unei bijuterii contribuie atât materialele pe care le folosești (lemn, plastic, piele), cât și forma (rotunde, ascuțite) și mărimea acestora (mici, medii sau mari). Dacă vei folosi o combinație de materiale, vei obține modele interesante și sofisticate. 



Nu te lăsa copleșită de gama variată de materiale pe care le găsești, ci alege, pentru început, doar câteva cu care să exersezi și să înveți tehnicile:





Acest din urmă element nu este necesar pentru a crea bijuteriile, dar te va ajuta foarte mult. Cu siguranță ai prin locuință o cutie pe care o poți folosi pentru a depozita toate materialele și uneltele de care ai nevoie. 



Alege o anumită zonă dintr-o încăpere (sufragerie, dormitor, bucătărie sau, dacă ești norocoasă, chiar terasă) pentru a-ți amenaja un loc special confecționării de bijuterii. Ai nevoie de un loc liniștit și relaxant, unde să te poți concentra pe ceea ce vrei să faci. 

 

 

2.1. Bijuterii handmade din mărgele



Bijuteriile realizate cu ajutorul mărgelelor sunt un bun punct de plecare, pentru că există nenumărate bijuterii pe care le poți crea cu ajutorul lor. Când trebuie să alegi mărgele, ai la dispoziție o gamă foarte variată de:





În ceea ce privește cromatica, poți alege mai multe tonuri ale unei culori. Spre exemplu, poți realiza o brățară cu mărgele în diferite nuanțe de albastru. Le poți aranja de la cea mai deschisă nuanță, la cea mai închisă, pentru un efect de gradient foarte plăcut din punct de vedere vizual. 



Totuși, asigură-te că aceste culori se potrivesc temperamentului tău și că vei purta într-adevăr bijuteria pe care o creezi. Astfel, dacă știi că nu porți accesorii de culori deschise, precum portocaliu sau roșu, întreabă-te dacă are rost să creezi o bijuterie în aceste culori. Bineînțeles, poți crea accesorii pe care să le oferi în dar prietenelor tale. 

 

 

2.2. Bijuterii confecționate manual din alte materiale



Printre celelalte materiale populare pe care le poți folosi pentru a confecționa bijuterii se numără lemnul și pielea. Bijuteriile la care vei folosi pielea vor arăta excelent, în special brățările! Acestea pot fi potrivite și pentru domni. 





Dacă vei alege să confecționezi bijuterii folosind elemente din lemn, acestea vor arăta foarte interesant din punct de vedere estetic, se vor integra frumos în majoritatea ținutelor și vor fi potrivite în special pentru persoanele cărora le face plăcere să petrceacă timp în natură. Există nenumărate modele de elemente decorative din lemn dintre care poți alege. Un beneficiu al acestui material este faptul că este ferm și își păstrează aspectul o perioadă îndelungată de timp.

 

2.3. Confecționarea bijuteriilor cu cristale Swarovski



Dacă îți dorești să oferi o notă sofisticată bijuteriilor tale, poți folosi cristale sau perle Swarovski. Ele vor arăta foarte elegant atât dacă sunt folosite precum mărgelele, cât și dacă alegi să le lipești pe diversele tale creații. Poți obține coliere cu un aspect prețios care îți vor completa ținutele de birou sau poți confecționa brățări prețioase pe care să le oferi în dar atunci când e ziua prietenelor tale. 



 

 

3. Confecționarea brățărilor acasă

 

Alege întotdeauna șnururi sau lănțișoare de calitate, pentru că doar așa poți garanta că brățara ta nu se va rupe după doar câteva purtări. Alege, de asemenea, dimensiunea potrivită pentru mărgelele sau perlele pe care le folosești. Dacă șnurul va fi prea gros, acestea nu vor intra pe el, iar dacă va fi prea larg, brățara va arăta inestetic.



Pentru un plus de strălucire adus unei brățări, adaugă un charm (sau mai multe!) într-o culoare și cu o textură potrivite. De asemenea, acordă atenție sporită formei charmului pentru că aceasta trebuie să fie potrivită cu conceptul general al brățării. 

 

 



Deși în cazul cerceilor nu este necesar să faci măsurători pentru a te asigura că se vor potrivi, în cazul brățărilor trebuie să ai o cifră cât mai exactă a dimensiunii încheieturii. Dacă brățara va fi prea mică, nu va putea fi purtată. Dacă va fi prea mare, va fi incomodă, întrucât se va deplasa constant în jos și vei fi nevoită să o reașezi. Mai grav, riști să o pierzi. 

 

3.1. Materialele necesare confecționării bijuteriilor la domiciliu



Printre materialele de bază necesare confecționării unor brățări simple, se numără:



  • • șnur sau lănțișor;

  • • mărgele;

  • • închizători;

  • • opritori;

  • • set de clești.



Bineînțeles, dacă vei alege să realizezi ceva mai complex, este posibil ca acestei liste să se adauge anumite elemente. Spre exemplu, dacă îți dorești o brățară mai specială, în loc să folosești mărgele, poți folosi nasturi decorativi. Nu uita să pregătești din timp materialele și uneltele necesare următorului tău proiect. 



3.2. Realizează brățări handmade pas cu pas



Dacă ești la început și îți dorești să confecționezi brățări handmade, ai la dispoziție multe materiale dintre care poți alege, pentru unele fiind necesare tehnici mai complexe, iar pentru altele, tehnici mai simple. Tutorialul de mai jos îți arată cum se obțin pas cu pas cele două modele de brățări, în funcție de culoarea pe care o dorești deasupra.



 

 

4. Confecționarea colierelor

 

În ceea ce privește colierele, ele pot fi confecționate puțin mai simplu, întrucât nu este necesar să ai o măsură exactă. Bineînțeles, măsurătorile sunt necesare pentru a decide care este lungimea potrivită, dar dacă colierul final va fi cu câțiva centimetri mai scurt sau mai lung nu va fi o problemă foarte mare. 



În momentul în care alegi lungimea, trebuie să ai în vedere care sunt elementele decorative pe care îți dorești să le folosești. Dacă acestea sunt voluminoase și grele, un lanț de lungime mai mare va fi mai potrivit. Dacă, în schimb, alegi pietricele finuțe, un lanț de lungime mai scurtă este mai potrivit, întrucât va sta la baza gâtului.


 



4.1. Unelte pentru confecționarea bijuteriilor



La fel cum este cazul confecționării brățărilor și în ceea ce privește colierele sunt câteva unelte și materiale de bază, pe care le poți suplimenta cu altele mai speciale, precum glitterul, în funcție de complexitatea proiectului. Acestea sunt: 



  • • șnur sau lanț;

  • • mărgele sau pietre semiprețioase;

  • • închizători;

  • • capete pentru șnur;

  • • opritori;

  • • set de clești.

 

4.2. Tutoriale pentru confecționarea bijuteriilor



Există multe tehnici pe care le poți pune în aplicare pentru a obține coliere unice, potrivite pentru personalitatea ta. Totuși, recomandarea este să începi cu tehnicile mai ușoare, iar apoi, după ce capeți mai multă experiență, să treci la tehnci mai complicate.



Mai jos vei găsi un tutorial foarte util pentru a realiza un colier cu ciucuri, iar, ca bonus, vei vedea cum poți face și o pereche de cercei care să se asorteze cu acesta: 

 

 

 

5. Confecționarea cerceilor



Cerceii sunt printre cele mai iubite accesorii ale tuturor femeilor! Ei pot avea nenumărate forme și mărimi, iar în ceea ce privește culorile, opțiunile sunt nelimitate! Sunt, de asemenea, printre cele mai ușoare bijuterii de confecționat acasă. Bineînțeles, acest lucru variază în funcție de complexitatea proiectului. Însă confecționarea modelelor simple, cu mărgele, poate fi stăpânită chiar și într-o după-amiază.

 

5.1. Bijuterii handmade: materiale necesare pentru cercei



Pentru început, materialele necesare confecționării cerceilor sunt puține. Acest lucru îți poate fi de folos dacă nu ești sigură că va fi pe placul tău să faci bijuterii handmade și îți dorești să probezi câteva tehnici pentru a vedea dacă ți se potrivește acest hobby. Ei bine, materialele de care vei avea nevoie pentru a obține cercei sunt: 



  • • mărgele (sau diverse charmuri);

  • • set de clești;

  • • tortițe;

  • • fir de metal sau sârmă de modelare;

  • • perle.



 



Dacă îți vei pune creativitatea la muncă, vei descoperi că există nenumărate alte elemente pe care le poți folosi pentru a obține cercei speciali, precum penele și fulgii decorativi, care să îți reflecte cu adevărat personalitatea. 

 

5.2. Realizează bijuterii pas cu pas



Oricât de simplu și intuitiv ar părea să confecționezi o pereche de cercei, considerăm că este necesar să urmărești cât mai îndeaproape pașii de mai jos, pentru a observa mai bine care este procesul corect de lucru. 



 

 



6. Bijuterii handmade - de la confecționare la reparare



O parte la fel de importantă precum crearea bijuteriilor este repararea acestora. Cu siguranță ai pățit de nenumărate ori să ți se deterioreze închizătoarea unui lanț sau să ți se dezlipească pietrele de la o pereche de cercei. Ei bine, după ce vei învăța cum să creezi bijuterii acasă, îți va fi mult mai ușor să le repari, în special pentru că vei avea la îndemână uneltele necesare. 



Unora li se poate rupe închizătoarea, întrucât este utilizată frecvent. Pentru a repara această problemă trebuie doar să o înlocuiești cu una nouă. Alege un model similar în ceea ce privește forma și dimensiunea. 



Pentru a atașa corect o închizătoare ai nevoie doar de două perechi de clești. În loc să tragi de capetele individuale ale buclei pentru a obține spațiul necesar atașării, trebuie să rotești spre tine un capăt pentru a obține deschizătura. Dacă vei trage de capete, metalul se va slăbi, ceea ce duce la deteriorarea mai rapidă în viitor. După ce vei face legătura dintre închizătoare și bijuterie, vei proceda invers pentru a securiza bucla. Cu alte cuvinte, trebuie să rotești capătul deschis în partea opusă. 





Pentru a înlocui o piatră desprinsă de pe un colier sau o brățară, trebuie să te asiguri că ai adeziv special pentru bijuterii. Dacă nu ai pierdut piatra care s-a desprins, o poți pune la loc cu ușurință. Însă dacă piatra s-a pierdut, trebuie să cauți una care să aibă aceleași dimensiuni pentru a se potrivi în locul rămas liber. 

 

 

7. Bijuteriile unicat lucrate manual: cel mai special cadou

 

Pe lângă faptul că poți purta tu bijuteriile pe care le creezi, le poți oferi, de asemenea, în dar persoanelor dragi. Acest tip de cadou demonstrează faptul că pui mare preț pe legătura pe care o ai cu aceste persoane. Fie că alegi să oferi un colier mamei tale, o brățară celei mai bune prietene sau o pereche de cercei colegei de la muncă, aceste cadouri vor înveseli ziua oricui. Cine nu s-ar simți măgulit știind că ți-ai luat o bună parte din timp pentru a crea o bijuterie specială doar pentru el?



De asemenea, poți oferi bijuterii lucrate manual cadou și bărbaților. Pentru aceștia sunt potrivite brățările realizate din piele sau din mărgele de culoare închisă. 





Oferirea unor bijuterii handmade în dar va garanta faptul că persoana care primește acest cadou se va gândi mereu la tine atunci când poartă creația ta. Este o modalitate simplă de a fi mereu alături de persoanele dragi și de a întări legătura dintre voi. Nu uita să alegi o cutie de cadou pentru a spori bucuria persoanei care urmează să primească darul tău!

 

 

8. Modele de bijuterii lucrate manual care să te inspire



În cazul în care ai nevoie de puțină inspirație înainte să treci la treabă, găsești mai jos câteva creații foarte reușite. Poți obține ceva asemănător cu ușurință, mai ales dacă ai deja la dispoziție materialele necesare. 



 

 

 



Crearea de bijuterii poate deveni noua ta pasiune! Te vei relaxa cu siguranță în timp ce alegi cele mai potrivite materiale pentru a obține o brățară care să se potrivească noului tău outfit preferat. Dacă îți face plăcere să confecționezi bijuterii, poți încerca, de asemenea, să creezi decorațiuni de Crăciun sau chiar mărțișoare handmade



După ce vei obține primele accesorii deosebite, îți vei dori să faci mai multe, din ce în ce mai speciale și folosind tehnici mai avansate. Așadar, încearcă și tu această metodă inedită de relaxare! 



Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com, Pexels.com

 

 

9. Întrebări și răspunsuri frecvente despre confecționatul bijuteriilor acasă



  1. 1. Care sunt avantajele bijuteriilor făcute acasă?



Avantajele bijuteriilor făcute acasă sunt reprezentate de calitatea produsului final, dar și de faptul că poți crea piese unice cu ajutorul materialelor de decorare pe care să le porți zilnic și care să îți reflecte personalitatea. Acest hobby te ajută să îți dezvolți creativitatea, simțul estetic, dar și să te relaxezi. 



  1. 2. Cât durează să faci bijuterii handmade?



Durata de confecționare a bijuteriilor handmade este una scurtă, de câteva minute, în cazul unor piese pentru care este necesară o tehnică simplă (precum o pereche de cercei). Însă în cazul pieselor pentru care este necesară o tehnică mai avansată, durata de confecționare va depăși o oră. 



  1. 3. Care sunt avantajele bijuteriilor Swarovski?



Avantajele bijuteriilor care conțin cristale Swarovski sunt: calitatea superioară, aspectul elegant și sofisticat, precum și diversitatea modalităților în care pot fi folosite (lipite, înșirate pe un șnur). Sunt potrivite pentru persoanele care adoptă un stil vestimentar clasic. 



  1. 4. Ce înseamnă handmade?



Handmade înseamnă orice este lucrat de mână. În procesul de creație al diverselor obiecte handmade nu sunt implicate mașinării. Lucrurile handmade, precum bijuteriile sau decorațiunile pentru casă, sunt realizate în cantități mici, nefiind produse în masă.



  1. 5. De ce materialele ai nevoie pentru a crea o bijuterie Swarovski?



Materialele pentru bijuteriile care conțin cristale sau perle Swarovski sunt: șnurul și capetele pentru șnur, cristalele sau perlele, adezivul special (dacă se alege lipirea cristalelor), închizătorile pentru brățări sau coliere. În funcție de complexitatea bijuteriei, pot fi necesare și alte materiale. 

 

Produse Asociate



Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter