Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Modelele de tricotaje manuale care nu se demodează niciodată

Deși sunt purtate mai mult iarna, tricotajele sunt printre articolele vestimentare și accesoriile pe care le poți purta și în restul anului, în funcție de materialul din care sunt făcute. De câțiva ani, aceste modele au devenit de neînlocuit, în special datorită faptului că încă sunt femei care preferă să lucreze manual.


Adevărul este că artizanatul încă se regăsește în multe gospodării de la țară, de aici venind și cele mai multe modele de tricotaje, însă acestea se pot găsi și pe piață provenind din importuri din alte țări. Însă, sunt acelea adevăratele articole vestimentare care nu se demodează?

 

Modelele de tricotaje manuale

 

Există destul de multe diferențe între modelele de tricotaje realizate manual și cele luate de-a gata din magazinele haine, unicitatea fiind principalul avantaj al primelor și unul dintre motivele pentru care acestea nu se demodează.
Care sunt modelele tricotate ce pot fi purtate fără a-ți face griji că nu ești la modă și cum se realizează acestea când ești pasionată de acest domeniu? Un răspuns simplu ar fi cele simple cu puține modele, însă mai jos poți găsi informații mai detaliate despre acestea.


Cuprins
1.  Modelele de tricotaje populare în România
1.1 Ce este tricotajul?
1.2 Tricotajele cu andrele - bobul de orez simplu și dublu
1.3 Tricotajele handmade – împletiturile
2.  Tricotajul manual
2.1 Kituri de tricotat manual
2.2 Cele mai bune materiale pentru tricotaje manuale
2.3 Tricotatul pas cu pas
3.  Întrebări frecvente despre tricotaje

 

1. Modelele de tricotaje populare în România

 

Modelele de tricotaje populare

 

Printre modelele de tricotaje care nu se demodează și care sunt la modă în România sunt cele simple de tipul bobului de orez și spicului sau împletiturii. Acestea se regăsesc în diferite articole vestimentare precum: puloverele, cardiganele, fustele, rochiile.


De asemenea, acestea sunt întâlnite și în accesoriile purtate de românce, printre care multe modele de genți din material textil îmbină diverse modele tricotate, dintre care cele făcute manual sunt la mare căutare. Cele mai folosite sunt, însă, fularele și mânușile, iarna.

 

 Modelele de tricotaje populare

 

Tricotajul manual este foarte prețuit și nu se demodează datorită unicității sale, așadar există și căi mult mai simple și mai ieftine de a purta haine și accesorii pe care alte femei nu le au.

 

Modelele de tricotaje

 

Acestea pot fi create folosind diferite tehnici de tricotat pe care le poți deprinde de pe internet sau la diverse ateliere. Cum bobul de orez și împletiturile sunt printre cele care nu se demodează niciodată datorită simplității lor, acestea pot fi învățate destul de ușor. Pentru astfel de activități, însă, vei avea nevoie de kituri de tricotaj.

 

1.1 Ce este tricotajul ?

Dacă trebuie definit mot-a-mot, cuvântul tricotaj își are originea în limba franceză. Acesta este un produs, de obicei de îmbrăcăminte, apărut în urma procesului de tricotat sau realizat dintr-un material numit tricot.


Modelele de tricotaje nu sunt populare doar în România, ci în întreaga lume, însă local, tricotatul este o îndeletnicire a persoanelor în vârstă, de regulă din mediul rural, apărută cu mulți ani în urmă. Din păcate, în ziua de azi, nu foarte multe femei se mai ocupă cu așa ceva. Dar ar trebui să vezi și partea buna a lucrurilor, și anume că multe modele sunt acum explicate în scurte filme pe internet sau există ateliere unde poți învăța acest frumos obicei.
De aceea, în momentul în care dorești să înțelegi diverse modele de tricotat explicate, te poți orienta către o persoană care încă știe lucrul cu andrelele sau cu croșeta sau către video-uri.


Cu siguranță și tu ai în dulapul de haine cel puțin un pulover sau un fular tricotat, același lucru întâmplându-se probabil majorității românilor, acestea fiind articole vestimentare foarte populare în România.


Cel mai des întâlnite haine și accesorii tricotate sunt cele realizate cu andrelele sau croșeta, iar bobul de orez și împletitura sunt printre cele mai populare modele.

 

1.2 Tricotajele cu andrele - bobul de orez simplu și dublu 

Tricotajele cu andrele

 

Cel mai ușor de realizat diferite modele de tricotaje este prin tehnica andrelelor. Pentru aceasta vei avea nevoie, evident, de andrele, dar și de alte produse precum materialul, diferite ace și croșete, în funcție de ceea ce vrei să realizezi.
Printre cele mai simple modele de tricotaj pe care le poți realiza și care nu se vor demoda sunt cele care utilizează tehnica bobului simplu și dublu. Acestea se pot face prin creare unor ochiuri care se împart în:


• ochiurile pe față,
• ochiurile pe dos,
• ochiurile crescute,
• ochiurile ridicate,
• ochiurile scăzute.

 

Tricotajele cu andrele - bobul de orez simplu și dublu

 

Atât bobul simplu, cât și cel dublu poate fi realizat prin diverse combinații ale ochiurilor. Printre cel mai de succes modele de haine care pot fi realizate prin aceasta tehnică sunt puloverele de iarnă, dar și cele de primăvară. De asemenea, această tehnică poate fi aplicată în crearea câtorva accesorii precum fularele sau șosetele, dacă dorești să le faci singură.

 

 

 

Tricotatul pas cu pas înseamnă urmarea câtorva pași simpli pentru realizarea unor modele care nu se vor demoda, dar mai ales vor avea o valoare sentimentală ridicată. De asemenea, acesta poate fi învățat de la bunicile care stăpânesc cel mai bine aceste tehnici.

 

1.3 Tricotajele handmade – împletiturile

Tricotajele handmade – împletiturile

 

Un model de tricotaj mai complex, de data aceasta, este împletitura. Aceasta este puțin mai dificil de realizat, dar este mult mai spectaculoasă. De asemenea, ea poate fi văzută pe cele mai multe haine de iarnă, dându-le un aspect mai sofisticat. Printre acestea, sigur ai câteva pulovere cu torsade care sunt realizate folosind tehnici precum:


• punctul leneș care presupune tricotajul tuturor ochiurilor dintr-un rând pe față,
• punctul de jerseu care se face prin crearea unui rând pe față și a următorului pe dos,
• punctul elastic care presupune crearea a două ochiuri pe față, urmată de alte două pe dos pe un rând întreg.

 

Tricotajele handmade

Când vine vorba despre tricotatul manual pentru începători, împletiturile pot părea mai dificil de realizat, însă există diverse scheme după care te poți ghida dacă ești în aceasta categorie și ești pasionat de această activitate.


Pe lângă faptul că tricotajele manuale sunt unice, acestea sunt și un cadou potrivit atunci când vrei să dăruiești ceva unui membru de familie, poate mamei, tatei sau fraților și surorilor, deoarece, în ochii acestora, ele nu se vor demoda niciodată.

 

 

2. Tricotajul manual

 

Dintre toate modele de tricotaje, cele manuale pot oferi valoare oricărui articol vestimentar creat de tine însăți. Prin simplul fapt că îți dedici timpul și pui pasiune în ceea ce faci, prin tehnicile utilizate vei învăța tot timpul ceva nou.


Există atât de multe tipuri de tricotaje încât dacă nu te poți hotărî la unul singur, poți încerca și altele mai simple sau mai complexe în funcție de nivelul de experiență pe care îl ai.


Deși tricotatul pentru începători poate fi o provocare destul de mare, rezultatele vor fi pe măsură, iar pentru a realiza corect ceea ce ți-ai propus vei avea nevoie de măsurători pentru a crea mărimile potrivite.


Atunci când vine vorba despre tricotajele manuale trebuie să ai în vedere că în funcție de materialul pe care îl folosești, articolul se poate lasă sau poate intra la apă, de aceea este nevoie să ai mărimea potrivită și să croiești un tipar după care să te ghidezi.

 

2.1 Kituri de tricotat manual

 

Dacă te pasionează articolele care nu se demodează și alegi varianta modelelor de tricotaje manuale, atunci nu trebuie să îți lipsească propriul tău kit. Acesta trebuie să cuprindă ace, andrele și croșete de diferite mărimi, scheme și tipare după care te vei ghida și, bineînțeles, diverse tipuri de materiale pe care le vei folosi în crearea unor piese care pot fi purtate mult timp de acum încolo.
Dintre acestea, materialul joacă un rol foarte important atunci când realizezi tricotaje manuale menite să reziste în timp.

 

2.2 Cele mai bune materiale pentru tricotaje manuale

 

Cele mai bune materiale pentru tricotaje manuale

 

Există atât multe variante de materiale din care poți realiza modele tricotate încât cu siguranță nu vei avea de ce să te plângi. Trebuie să ții cont, însă, de faptul că fibrele naturale sunt cele mai bune pentru astfel de haine și accesorii.

Astfel, pentru a realiza tricotaje superbe care nu se vor demoda prea curând sau chiar deloc, vei putea merge pe următoarele variante de materiale:

• bumbac,
• lână,
• mohair,
• in,
• cânepă.

 

Materiale pentru tricotaje manuale

 

Dacă îți faci griji pentru culori, nu ai de ce, deoarece industria textilă a evoluat într-atât încât nu doar firele și fibrele din acril se pot găsi în toate tonurile și nuanțele posibile, ci și cele naturale. Sau, dacă știi că te descurci și dorești să creezi articole cu adevărat unice, le poți vopsi chiar tu.

 

2.3 Tricotatul pas cu pas

 

Dacă ești pasionat de tricotat, poți dezvolta această pasiune destul de ușor dacă ai răbdare să înveți pașii de bază și anume:

1. să îți pregătești propriul kit de tricotaj,
2. să îți alegi materialele de lucru,
3. să alegi materialele auxiliare de care ai nevoie,
4. să cauți diverse tricotaje de mână și modelele acestora explicate.

Dacă mai sus ai văzut cam ce nu ar trebui să îți lipsească din kitul de tricotat manual pentru începători, trebuie să știi și ce ar trebui să mai ai că materiale auxiliare pentru a face haine sau accesorii minunate. Printre acestea se numără nasturii, capsele, fermoarele și benzile elastice. La Emidale.ro, vei găsi nu doar o mare varietate din acestea, ci și diferite articole care te vor ajuta să creezi cele mai frumoase hăinuțe.


Dacă ai trecut de nivelul de începător, poți căuta diverse modele croșetate manual explicate pentru a realiza articole mai complexe pe care le poți dărui sau din care poți face o mică afacere, având în vedere că aceste modele au fost și vor rămâne la moda în România pentru destul de mult timp de acum încolo. Pe deasupra, munca manuală este întotdeauna mult mai apreciată decât ceea ce poți cumpăra realizat la normă într-o croitorie.


Cele mai căutate modele de tricotat sunt cele personalizate, așadar, acesta poate fi cel bun motiv pentru a începe să îți cultivi o asemenea pasiune. Pe lângă faptul că este foarte relaxantă, aceasta te va ajuta să rămâi mereu la modă și, de ce, nu să fii invidiat pentru hainele pe care le porți.


Tricotajul și croșetatul au fost și vor rămâne la modă tot timpul în România, modelele realizate prin aceste tehnici fiind nu doar frumoase, ci și practice. Mai mult de atât, având în vedere calitatea fibrelor folosite, hainele și accesoriile realizate în acest fel vor dura mai mult și pot fi personalizate după cum îți dorești.


Există diverse modele de tricotaj, însă bobul de orez și împletiturile sunt printre cele mai populare și care nu se demodează niciodată. De la acestea derivă cele mai multe stiluri de croșetat, iar dacă ești începătoare și respecți tehnicile pe care le poți găsi destul de ușor pe internet, nu îți va fi greu să evoluezi rapid.


Tricotajele vor rămâne mereu la modă, nefiind persoana care nu aibă cel puțin un articol vestimentar în șifonier de acest fel, așadar dacă ai o asemenea pasiune, o poți folosi pentru a face cadouri celor dragi, pentru a-ti crea și personaliza stilul vestimentar sau pentru a avea o mică afacere.

 

Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com, Unspalsh.com

 

Întrebări frecvente despre tricotaje

 

1. Cât de greu de realizat este tricotajul manual?


Tricotajul manual nu este atât de greu pe cât necesită îndemânare, însă și aceasta se capătă cu multă practică. Așadar, până nu încerci, nu îți poți da seama cât de ușor sau de greu este.


2. Există vreo diferență între tricotat și croșetat?


Nu există altă diferență între cele două în afară de faptul că în tricotat se folosesc, de obicei, andrelele, iar la croșetat, croșeta. De asemenea, acestea au diferite mărimi, în funcție de modele pe care dorești să le realizezi.


3. Unde pot găsi informații despre modelele de tricotaj?


De la scheme, la tutoriale video și până la revistele de modă de unde te poți inspira pentru a crea modele de tricot minunate, ai destul de multe opțiuni de unde îți poți lua informațiile necesare.


4. Este scumpă o astfel de pasiune?


Din contră, având în vedere costul redus al materialelor și al schemelor pe care le găsești gratuit pe internet. Mai mult de atât, vei face economie atunci când nu va mai trebui să îți iei anumite haine sau accesorii.


5. Care sunt cele mai bune materiale pentru tricotat?

Ideale pentru tricotat sunt bumbacul, lâna, mohairul, inul și cânepa. Nu numai că nu sunt extrem de costisitoare, dar sunt materiale de bună calitate care nu se vor demoda niciodată.

 




Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter