Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Simbolurile de pe etichetele hainelor: Modalitatea prin care stii cum trebuie să ai grija de articolele vestimentare

 

Poate și ție ți s-a întâmplat vreodată să tai eticheta unei haine noi pentru că te deranja, dar apoi să te confrunți cu reale dileme când vine timpul să o speli. Mulți consideră nefolositoare simbolurile de spălare imprimate pe aceasta, dar adevărul este că ea conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți menține hainele în cea mai bună stare pentru o perioadă de timp îndelungată. 

simboluri etichete haineAceste etichete pot fi cusute sau aplicate prin lipire, existand si variantele adezive. De asemenea, exista modele confectionate din lemn sau imprimate cu text negru pe banda de poliamidă (acestea fiind cele mai cunoscute). 

Orice persoană sau firmă care realizează articole vestimentare ar trebui să aibă adăugate aceste etichete.Așadar, dacă și tu ți-ai pus vreodată întrebări despre temperatura potrivită de spălare sau modul în care ar trebui să o faci, ei bine acum poți scăpa de astfel de griji! Citește în continuare și află semnificația simbolurilor de pe etichetele produselor tale textile! Cuprins:1. Ce înseamnă semnele de pe etichetele hainelor?

1.1. Simboluri pentru spălare de pe etichetele hainelor

1.2. Semne pentru uscare de pe etichetele hainelor

1.3. Semne pentru călcare de pe etichetele hainelor

1.4. Semne pentru curățare chimică de pe etichetele hainelor

1.5. Semne pentru înălbire de pe etichetele hainelor

2. Cele mai întâlnite instrucțiuni de spălare de pe etichetele hainelor

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre simbolurile de pe etichetele hainelor1. Ce înseamnă semnele de pe etichetele hainelor?Fiecare etichetă în parte este imprimată cu simboluri specifice, pe lângă cele care arată mărimea și compoziția, și unele ce îți arată modul în care hainele trebuie spălate și îngrijite pentru a-și păstra forma și culoarea cât mai mult timp. Deși există variații, în mare, toate conțin aceleași simboluri de bază: • Bazinul cu apă: spălarea cu apă

 • Cercul: curățarea chimică

 • Triunghiul: înălbirea

 • Pătratul: uscarea

 • Fierul: călcarea1.1. Simboluri pentru spălare de pe etichetele hainelorAceste simboluri îți indică exact modul în care trebuie curățate hainele și la ce temperatură, fie că e vorba de spălare la mașină, fie de mână. 


simbol spălat de mână sau la mașină

Bazin: spălat de mână sau la mașină

simbol nu se spală în apă
Bazin tăiat cu X: nu se spală în apă

 simbol spălați la mașină, cu atenție

Bazin cu 2 linii: Spălați la mașină, cu atenție (Dacă apare o singură linie, atunci programul de spălare trebuie să fie scurt)

simbol spălați numai manual, cu clătire normală, dar stoarcere blândă

Bazin cu mână: Spălați numai manual, cu clătire normală, dar stoarcere blândă (de obicei, aceste haine au culori care sunt sensibile și vor deveni fade sau sunt confecționate din materiale delicate care se pot deteriora rapid)

Spălați cu apă rece

Bazin cu 1 punct: Spălați cu apă rece


Spălați cu apă caldă
Bazin cu 2 puncte: Spălați cu apă caldă
Spălați cu apă fierbinte
Bazin cu 3 puncte: Spălați cu apă fierbinte


Spălați la mașină

Bazin cu un număr: Spălați la mașină; numărul indică temperatura maximă a apei (cele mai întâlnite sunt temperaturile de 30, 40 și 60 de grade Celsius)

                                          
1.2. Semne pentru uscare de pe etichetele hainelorÎn ceea ce privește uscarea, simbolurile te ajută să afli ce haine pot fi uscate în uscător și care nu, dar și ce programe trebuie să folosești pentru fiecare.Hainele nu pot fi uscate în uscător

Pătrat cu cerc tăiat: Hainele nu pot fi uscate în uscător

Hainele pot fi uscate în uscător
Pătrat cu cerc: Hainele pot fi uscate în uscător

Hainele pot fi uscate normal, cu ciclu scurt

Pătrat cu cerc și o linie: Hainele pot fi uscate normal, cu ciclu scurt (dacă apar 2 linii, atunci uscarea este normală, dar trebuie făcută cu atenție)
Uscare normală, prin centrifugare, la temperatură scăzută

Pătrat cu cerc și punct în mijloc: Uscare normală, prin centrifugare, la temperatură scăzută
Uscare normală, prin centrifugare, la temperatură medie

Pătrat cu cerc și 2 puncte în mijloc: Uscare normală, prin centrifugare, la temperatură medie (dacă apar 3 puncte, atunci temperatura va fi ridicată)
Hainele trebuie agățate pentru uscare și nu trebuie stoarse

Pătrat cu 3 linii verticale: Hainele trebuie agățate pentru uscare și nu trebuie stoarse
Hainele trebuie lăsate la uscat pe o suprafață plată

Pătrat cu o linie orizontală: Hainele trebuie lăsate la uscat pe o suprafață plată
1.3. Semne pentru călcare de pe etichetele hainelorAceste simboluri îți indică la ce temperatură pot fi călcate diferite haine, dacă fibra din care sunt alcătuie permite acest lucru.  Temperatura maximă de călcare este de 110 grade

Fier cu un punct: Temperatura maximă de călcare este de 110 grade Celsius, preferabil, fără aburi
Hainele nu pot fi călcate

Fier tăiat: Hainele nu pot fi călcate 

Temperatura maximă de călcare este 150 de grade

Fier cu 2 puncte: Temperatura maximă de călcare este 150 de grade Celsius

Temperatura maximă de călcare este 200 de grade

Fier cu 3 puncte: Temperatura maximă de călcare este 200 de grade Celsius
1.4. Semne pentru curățare chimică de pe etichetele hainelorUnele haine nu pot fi spălate acasă, prin metodele obișnuite. Așadar, pentru acestea, ai nevoie de curățare chimică, la curățătoriile profesionale care pot face acest lucru. Simbolurile de pe etichete îți indică, în plus și ce substanțe trebuie folosite pentru igienizarea lor. Hainele nu pot fi curățate chimic

Cerc tăiat: Hainele nu pot fi curățate chimic (dacă cercul apare netăiat, atunci ele pot fi curățate astfel și, în plus, dacă apare și o linie orizontală sub, atunci produsul necesită grijă, pentru că  iese la apă)Hainele trebuie spălate cu toți solvenții în uz

Cerc cu A:  Hainele trebuie spălate cu toți solvenții în uz
 Hainele trebuie spălate cu percloretilenă

Cerc cu P: Hainele trebuie spălate cu percloretilenă, solvenți clorurați și benzină grea
Hainele trebuie spălate cu hidrocarburi și triclortrifluoretan

 Cerc cu F: Hainele trebuie spălate cu hidrocarburi și triclortrifluoretan 

1.5. Semne pentru înălbire de pe etichetele hainelorPentru albirea hainelor, simbolurile indică dacă este posibil sau nu acest și lucru sau ce substanță trebuie aplicată pentru obținerea celor mai bune rezultate, fără să deteriorezi materialul. Hainele se pot albi cu înălbitor
Triunghi: Hainele se pot albi cu înălbitor

Hainele nu permit folosirea înălbitorului

Triunghi tăiat: Hainele nu permit folosirea înălbitorului
Hainele se pot albi cu produse pe bază de clor

Triunghi cu Cl: Hainele se pot albi cu produse pe bază de clor
Hainele se pot albi, dar nu cu produse pe bază de clor
Triunghi cu 2 linii oblice: Hainele se pot albi, dar nu cu produse pe bază de clor2. Cele mai întâlnite instrucțiuni de spălare de pe etichetele hainelorUneori, semnele de pe etichetele hainelor indică și alte detalii, cum ar fi mișcarea aburului (sau acțiunea mecanică, după cum mai este numită uneori), clătirea (normală sau scurtă) și acțiunea centrifugă pentru uscare.

Acestea sunt indicate, adesea, prin prezența liniilor de sub simbol, dar și prin numărul acestora. • nicio linie: hainele pot fi spălate normal, la viteză maximă și cu programul pentru bumbac setat. Acțiunea mecanică este și ea normală, la fel ca stoarcerea și clătirea;

 • o linie: hainele trebuie spălate la viteză medie și cu programul de sintetice setat înainte. Acțiunea mecanică este redusă, iar în ceea ce privește clătirea, ea se face la temperatură scăzută, cu stoarcere redusă;

 • 2 linii: Mașina trebuie setată pe programul pentru lână și viteza trebuie să fie minimă. De asemenea, trebuie să ai grijă atunci când ai de-a face cu anumite materiale, care sunt mai pretențioase decât altele. Iată câteva reguli simple și generale legate de acestea: • Bumbacul colorat se spală mereu separat de restul rufelor;

 • Pentru hainele de mătase sau căptușite, este recomandată curățarea uscată, chimică;

 • Lâna nu se spală niciodată la temperaturi ridicate, mai mari de 40 de grade Celsius. De asemenea, ea se poate deteriora dacă este atârnată, deci este recomandată uscarea pe o suprafață plată, departe de orice sursă de căldură. Stoarcerea și acțiunea mecanică trebuie să fie reduse; 

 • Spălați hainele albe separat de restul rufelor, pentru a evita colorarea lor accidentală.Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le știi atunci când vine vorba de curățarea și îngrijirea hainelor. Nu tăia etichetele, ci studiază-le atent de fiecare dată când te pregătești să pornești mașina de spălat. Astfel, te vei putea bucura mult mai mult timp de hainele preferate!Surse foto: Pinterest.com, Pixabay.com3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre simbolurile de pe etichetele hainelorCe înseamnă simbolurile de pe etichetele produselor textile?

Cele 5 pictograme dispuse în linie dreaptă pe etichetele hainelor arată specificațiile produsului cu privire la metoda de spălare, uscare, curățare chimică, călcare sau înălbire. Care sunt cele mai întâlnite simboluri?

Cele mai întâlnite simboluri sunt cele cu bazinul cu apă, care indică spălarea la mașină sau de mână la o anumită temperatură, pătratul pentru uscare, care arată dacă aceasta este permisă sau nu, fierul, care indică temperatura la care se calcă produsul, triunghiul, care arată dacă el poate fi albit sau nu, și cercul, care arată dacă acesta necesită curățare chimică sau nu. Ce simbol arată dacă poți folosi balsam sau nu?

Nu există un simbol anume care să indice acest lucru. În general, orice balsam preferi este bun pentru haine, deoarece este conceput pentru a nu deteriora materialul. 

 

 
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter