Alegerea dumneavoastra cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Emidale.ro, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Emidale.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Emidale.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
vezi procesatorii nostri de date
Procesator Date La ce foloseste
Date facturare Numele, Prenumele si Adresa sunt necesare pentru plasare, procesare si livrare comanda.
Telefon Nr de telefon este necesar pentru confirmarea telefonica a comenzii si punerea dvs in legatura cu firma de curierat pentru ridicare si pentru eventualitatea notificarii unor campanii promotionale.
Email Pentru statusul si confirmarea in scris a comenzii este necesara adresa dvs de e-mail.
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
Chat Pentru a intra in legatura cu un consultant, a primi si a cere informatii si a plasa comanda insotit de suport de specialitate in timp real, sunt necesare datele dvs
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile

Scurtarea perdelelor: cea mai usoara si eficienta metoda de a obtine masurile perfecte

perdele scurtat cover 

  

Tocmai ai gasit perdelele care se potrivesc perfect stilului camerei tale, schemei de culori si bugetului stabilit; insa exista o problema: lungimea acestora este prea mare in comparatie cu ferestrele camerei, facandu-le sa atarne prea mult pe jos.

Din fericire, nu trebuie sa fii un croitor experimentat pentru a sti cum se scurteaza perdelele. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti aloci ceva timp pentru a citi acest articol si sa-ti pregatesti cateva instrumente si materiale esentiale. Ghidul nostru pas cu pas te va ajuta sa modifici perdelele tale la lungimea potrivita în cel mai scurt timp!

 

 

CUPRINS

  1. De ce ai nevoie pentru a scurta perdelele?

  2. Scurtarea draperiilor in 6 pasi simpli



 

1. De ce ai nevoie pentru a scurta perdelele?

 

 

Iata lista de materiale si instrumente necesare:



  • Ace de cusut (sau o masina de cusut);

  • Bolduri;

  • Ata de culoare potrivita;

  • Marker sau creta pentru croitorie;

  • Centimetru de croitorie sau o plansa de croitorie;

  • Ruleta sau rigla (pentru a masura perdelele);

  • Foarfece;

  • Fier de calcat;

  • Masa de calcat (sau o suprafata alternativa, mare, plana);

  • . perdelele preferate!


Atentie: Unele tesaturi se micsoreaza dupa spalare, asa ca verifica eticheta de ingrijire de pe perdele daca intentionezi sa le speli des. Daca perdelele tale pot „intra la apa”, spala-le inainte de a face masuratorile si de a le taia. Apoi, calca draperiile pentru a elimina orice cute sau pliuri care le vor impiedica sa atarne drepte.

 

perdele scurtat 1

 

 

 

2. Scurtarea draperiilor în 6 pasi simpli

 

 

Scurtarea draperiilor poate fi realizata mult mai simplu decat ai fi crezut. Iata care sunt pasii pe care ii poti urma: 



Pasul 1: Agata perdele

Mai intai, gaseste lungimea optima pentru perdele tale, atarnandu-le pe barele de la fereastra stabilita. Dupa ce ai pus perdelele, asigura-te ca acestea atarna drepte, fara cute. Trage usor materialul spre podea pentru a vedea lungimea exacta, insa ai grija sa nu o intindeti prea mult. Este esential sa observi cat de mult material in exces este, astfel incat sa poti tivi perdelele cu precizie.



Pasul 2: Masoara inainte de a taia

Inainte sa fixezi boldurile (acele) in tesatura care va marca lungimea potrivita si sa tai materialul, stabileste daca vrei ca perdeaua ta sa:

 

  • Atarne la 1-2 cm deasupra podelei;

  • Atinga putin podeaua. Acest stil poate fi mai dificil de obtinut, deoarece necesita masuratori precise. Nu uita sa iei in calcul lungimea tijelor si a inelelor de la perdele (daca exista).

  • Vina in completarea podelei. Aceasta estetica este una foarte traditionala, romantica, ideala pentru draperiile din dormitor sau spatii intime.


Cat de lat trebuie sa fie tivul unei perdele? Recomandarea este sa faci un tiv dublu (sa pliezi de 2 ori materialul). Acest lucru previne aspectul inestetic al marginilor din material care vor fi taiate.


In general, perdelele mai lungi au nevoie de tivul mai lung, iar perdelele mai scurte au nevoie de tivul mai scurt pentru a arata proportional:


Perdelele standard, pana la podea, ar trebui sa aiba un tiv de 7 pana la 10 cm, plus inca pe atat pentru pliul dublu. Perdelele tale ar trebui sa fie cu 15 pana 20 cm mai lungi decat locul în care vei pune acele.

 

Perdelele mai scurte, ar trebui sa aiba un tiv de 5 cm, plus un spatiu pentru plierea dubla, asa ca adauga in total 10 cm pe lungimea perdelei.


Exemplu: Sa presupunem ca ai nevoie de perdele de 213 cm, insa perdelele pe care le doresti au o lungime de 243 cm. Nu taia automat 30 cm! Iata cum ar arata calculul pentru a-ti scurta perdelele:

 

  • Perdeaua de 213 cm;

  • Scade 9 cm pentru tiv;

  • Scade inca 9 cm pentru tiv dublu = 18 cm necesari pentru tiv si pliere dubla;

  • 213 – 18 = 195 cm necesari;

  • Asadar, poti taia 18 cm din surplus.


Sfat pro: cu exceptia cazului in care perdelele sunt mai lungi decat ar trebui, ia în considerare tivirea in loc de taierea acestora. Daca gresesti sau te hotarasti sa folosesti draperiile intr-o alta camera, poti desface tivul si le poti reface la dimensiunea de care ai nevoie.



 

Pasul 3: Masoara si noteaza lungimea pentru cusut

Foloseste un centimetru de croitorie pentru a te asigura ca boldurile sunt aliniate si marcheaza punctele de referinte cu ajutorul markerului special sau a cretei. Retine ca majoritatea podelelor nu sunt perfect nivelate, asa este bine sa verifici din nou masuratorile notate.



 

Pasul 4: Indoaie si calca tivul

In continuare, indoaie de doua ori materialul: o data pentru pliul dublu si o data pentru tiv. Pliaza uniform materialul (spre partea dorita) de-a lungul liniei initale. Calca incet si ferm cu ajutorul fierului de calcat, pentru a fixa pliul tivului. Poti indeparta boldurile dupa ce ai terminat de calcat.



 

Pasul 5: Coase perdele

Poti coase manual sau utiliza o masina de cusut pentru a fixa noul tiv, masurat conform dimensiunilor dorite. Incearca sa cosi cat mai aproape de marginea dublu pliata posibil.



 

Pasul 6: Agata din nou perdelele

Odata ce ai cusut tivul, este timpul sa etalezi produsul finit! Inlatura ultimele imperfectiuni ale materialului (daca exista) cu ajutorul fierul de calcat.


In final, este important de mentionat faptul ca scurtarea perdelelor nu are doar un efect estetic pentru casa ta. Lungimea potrivita a perdelelor poate impiedica tesatura sa cada pe podea, sa se uzeze sau sa devina potential pericol de alunecare pentru locatari. 

Urmand recomandarile din acest articol, si tu poti avea perdele de lungime perfecta in cel mai scurt timp si fara prea mult efort!

 

 

 

Sursa foto: unsplash.com.

 

 

 

 

 




Transport Gratuit
peste 500 RON TVA inclus
in Romania
Livrare
in UE
Plata online
cu card
Retur in 14 zile
Follow Us
Abonare Newsletter